Saltar apartados

Pàgina principal

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

25/10/2017
IV JORNADA INTERNACIONAL SOBRE VARIETATS VEGETALS

 

 

 

 

LLOC

Saló d'Actes Facultat d'Educació. Universitat d'Alacant.

DATA

8 i 9 de novembre de 2017.

12/04/2017
CURS D'ESPECIALITZACIÓ EN MEDIACIÓ. TÈCNIQUES I EINES APLICADES A La MEDIACIÓ FAMLIAR I EN ASSUMPTES CIVILS, ASSUMPTES MERCANTILS I A La MEDIACIÓ PENAL I PENITENCIÀRIA.

Durant els mesos de maig, juny i juliol de 2017, se celebrarà aquest curs d'especialització en mediació dirigit a la formació de mediadors/ores de qualitat per a la gestió i resolució de conflctos en diferents àmbits. Aquests ensenyaments permeten adquirir la condició professional de mediador/a i integrar el Registre de Persones Mediadores del Ministeri de Justícia i, d'aquesta manera, nodrir els serveis de mediació públics o privats existents o que puguen crear-se, així com dedicar-se a l'exercici de la mediació extra i intrajudicial. Així mateix permet incorporar eines de gestió de conflictes i habilitats de negociació i mediació per a la pràctica professional habitual.

22/03/2017
Congrés Internacional sobre Procés Penal i Mediació

El Congrés Internacional sobre Procés Penal i Mediació, que se celebrarà el dia 26 de maig de 2017 en la UA, és un dels esdeveniments més importants sobre la temàtica proposada que s'han realitzat a nivell nacional. Aquest Congrés reuneix els experts amb més prestigi tant en l'àmbit del procés penal com en el de la mediació a nivell nacional i internacional. Les qüestions que seran analitzades i debatudes, en un format dinàmic i participatiu, aborden els aspectes més rellevants en l'actualitat de la mediació penal, entre d'altres: ¿És possible en casos de violència de gènere?, ¿És el procés judicial l'única i més efectiva via de solució de conflictes penals?, ¿Quins límits presenta i a quins reptes s'enfronta la mediació penal? ¿Cal desenvolupar mediació penal per mitjans electrònics?

 El Congrés ofereix, en definitiva, un context únic per a un debat profund sobre una de les dimensions de la mediació més oblidada pel legislador, la pràctica de la qual posa de manifest les seues evidents bondats i els seus riscos potencials. Aconseguir algunes conclusions clarificadores, identificar les millors pràctiques i contribuir a la consolidació d'una mediació penal respectuosa amb els drets constitucionals són, entre d'altres, els objectius d'aquesta imprescindible trobada."

03/02/2017
PROHIBICIÓ D'ÚS DE CÒPIES IL·LEGALS DE MANUALS

S'adverteix als alumnes que està prohibida la utilització de material docent il·legal. És il·legal el material docent obtingut mitjançant fotocòpies, escaneig o còpies digitals de llibres de text i, especialment, de manuals universitaris. Està així mateix prohibit i resulta sancionable distribuir fotocòpies, escaneig o còpies digitals per qualsevol mitjà, físic o electrònic, encara que es faça de manera gratuïta.

11/07/2016
DOCTOR "HONORIS CAUSA" JOSÉ MARÍA ASENCIO MELLADO

El passat 2 de juliol de 2016, José María Asencio Mellado, catedràtic de Dret Processal de la Universitat d'Alacant, va ser investit doctor honoris causa per la Universitat Nacional de Piura, a Perú, que li concedeix aquesta màxima distinció “en mèrit de la seua destacada i reconeguda trajectòria acadèmica i científica i a les seues excel·lents accions en benefici del Perú”.

Departament de Dret Mercantil i Dret Processal


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
España

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464